Меню Закрыть

Ofte stilte spørsmål

Generelle problemer

Hva slags polyuretan bruker du?

Vårt firma er engasjert i produksjon av sprøytestøpt polyuretan. Bare importerte råvarer brukes.

Selger du råvarer?

Nei, vi selger ikke råvarer til produksjon av polyuretanprodukter, bare ferdige varer.

Hvordan kontakte en bedriftsleder?

Du kan kontakte lederen vår på nettstedet via en online konsulent ved å fylle ut et søknadsskjema eller skrive til export@s-suspension.com. Du kan også skrive en melding til oss på Facebook.

Når trenger du å ringe for å kontakte lederen?

Informasjon om åpningstider finner du på kontaktsiden

Hvordan kan du kjøpe produktene dine?

For innbyggere i andre regioner er det først og fremst verdt å sjekke om det er noen representanter i regionen din. Hvis det ikke er noen representanter i din region, eller produktet du trenger ikke var på lager, kan bestillingen bli plassert via nettstedet vårt.

Hvordan bli din representant?

For å bli vår representant, må du sende oss en forespørsel ved å fylle ut spørreskjemaet. Etter at forespørselen er vurdert, vil et brev med vilkårene for samarbeid bli sendt som svar.

Jeg har ikke funnet svaret på spørsmålet mitt.

Kontakt oss på en hvilken som helst måte som er praktisk for deg (fra listen ovenfor) og still spørsmålet ditt, vi vil definitivt svare deg.

Valg av bildeler

Hva er et OEM-nummer?

Et OEM-nummer er et unikt originalprodusentens delenummer. Den tildeles av produsenten til delen.

Jeg kjenner OEM-numrene til delene jeg trenger. Hvordan kan jeg finne reservedelene jeg trenger på nettstedet?

Hvis du vet OEM-nummeret (delenummer i henhold til produsentens katalog) for den delen du trenger, kan du finne den på nettstedet ved å bruke søket øverst på siden. Søk etter nummer utføres uten hensyn til skilletegn. Vær oppmerksom på at OE-bøssinger bare med en spak ikke har eget OEM-nummer. I et slikt tilfelle angir vi i OEM-anvendeligheten armnummeret ved å legge til bokstavene SB (fra lydblokk). Dermed kan 2 og 3 deler gå med ett OEM-nummer (eksempel: 1-20-935 sett med 4 deler), avhengig av antall stille blokker installert i spaken eller navet. Det samme gjelder avstandsstykker (pakninger) under fjærene, siden avstandsstykkene vi produserer ofte ikke er levert av det originale designet og ikke har et originalt nummer (OEM). For disse indikerer vi OEM-fjærer.

Jeg VET IKKE OEM-numrene til delene jeg trenger. Hvordan kan jeg finne reservedeler til bilen min på nettstedet?

Du kan bruke søket etter kroppsnummer eller VIN-nummer eller valg etter størrelse. Hvis du tviler på riktigheten av utvalget eller ønsker å avklare antallet nødvendige reservedeler til bilen din, anbefaler vi at du rådfører deg med de ansatte i servicesenteret der bilen din skal repareres eller tar kontakt med vår konsulent og forteller ham merket av bilen, produksjonsåret og karosserinummer eller kjøretøyets VIN-nummer. Lederen vil fortelle deg nøyaktig hvilke deler som trengs.

Hva betyr merkingen i CV-leddstartkortene “PU54/M71/orange” og “PU54/E72/red”?

Siden begynnelsen av 2019 har Polyurethan LLC startet produksjonen av støvknapper av to typer: for bruk i milde klima og for bruk i regioner der vintertemperaturen faller under 40˚С. Velg anthers “PU54/M71/orange” hvis du bruker bilen under forhold der vintertemperaturen ikke er lavere enn -20˚С. Disse oransje støvknappene er svært motstandsdyktige mot slitasje og riving og vil vare lenger i støvete og skitne forhold. De vil vise seg godt under forholdene høst-vinter tining, på våte og gjørmete veier i de sørlige regionene. De er også motstandsdyktige mot kjemikalier som blir strødd på veiene om vinteren. Velg anthers “PU54/E72/red” hvis du betjener bilen i en lang frostvinter og lave temperaturer under -40 -С. Disse røde anthers er svært frostbestandige. De er også motstandsdyktige mot kjemiske reagenser. Vi gir 1 års garanti på alle støpere.

Jeg vet hva jeg trenger. Hvordan kan jeg finne den delen jeg trenger på nettstedet?

For å finne den bildelen du trenger, kan du bruke søket etter artikkel, OEM-nummer, delenavn eller bilmodell øverst på siden. For å gjøre det lettere å forstå hvor denne delen er installert, kan du klikke på bildet av delen for å åpne et diagram over plasseringen i bilen.

Hvorfor er det ingen komplette sett med deler til bilen min på nettstedet?

Sammensetningen av det komplette settet for bilen er påvirket av mange parametere: modell, produksjonsår, type spak og mye mer. Derfor er det umulig å legge ut alle utstyrsalternativene for hver bil på nettstedet. Unntaket er komplette sett med deler til innenlandske biler. Du kan lage ditt eget sett ved hjelp av de originale auto-katalogene. Søkeresultatene er av anbefalingskarakter og krever en indikasjon på antall og utvalg fra flere varianter av deler med samme anvendelighet. Hvis du er i tvil om riktigheten av utvalget, kan du kontakte spesialistene våre for bekreftelse. For å sjekke, trenger du fullstendige kjøretøydata: merke, modell, produksjonsår, VIN eller kroppsnummer.

Jeg finner ikke den delen jeg trenger på nettstedet.

Hvis du ikke har funnet denne reservedelen på nettstedet, er det fullt mulig at vi ikke produserer den ennå. Du kan sende oss en søknad om produksjon av denne delen, der du må oppgi bilmerke, produksjonsår, VIN eller karosserinummer, samt navnet på delen og, hvis mulig, OEM-nummeret. Når vi bestemmer oss for å lansere en ny del i produksjonen, vurderer vi slike faktorer som utbredelsen av denne delen, dens etterspørsel i markedet, samt graden av kompleksitet i produksjonen.

Hvordan vet jeg om en gitt del passer til bilen min?

I feltet under hver del er det en beskrivelse av delen – dens navn, OEM-nummer, bilmerke, karosseri og produksjonsår for bilene som denne delen ble installert på. I alle fall, hvis du er i tvil før du kjøper, kan du avklare størrelsen på produktet ved å sende en forespørsel til oss via e-post.

Design og egenskaper

Interessert i hvilken temperatur (negativ) ermene forblir fleksible, ikke solbrent?

Materialet beholder egenskapene ned til -50 ° C. Men under driftsforhold om vinteren er anbefalingene de samme som for gummi: å varme opp fjæringen etter et lengre opphold, kjøre i lav hastighet, og unngå plutselige påvirkninger på fjæringsdelene de første 15-20 minuttene.

Hva er forskjellen mellom 1-06-1268 og 1-06-12681 – lik en enhet lagt til artikkelen på slutten?

Forskjellen mellom delene er på hvilken måte den indre metallhylsen er festet i den stille blokken. I det første tilfellet limes den indre hylsen, i den andre presses hylsen inn.

Deler koster

Bildet viser to deler. Er prisen for 1 eller 2 varer?

Utsalgsprisen for en del er alltid oppgitt for 1 vare. Enheten (stykke / sett / par / meter) er alltid angitt før prisen. Hvis den angitte enheten er et stykke, er prisen for 1 stk. For å gjøre det lettere for kjøpere å gjenkjenne noen deler av en kompleks konfigurasjon, plasserer vi to deler på bildet fra forskjellige vinkler. I slike tilfeller er prisen fremdeles oppgitt per enhet, og avhenger ikke av mengden varer som vises på bildet. Hvis den spesifiserte enheten er et sett, blir sammensetningen angitt i tittelen eller detaljert beskrivelse, og bildet viser hele settet.

Under hvilke forhold kan du få rabatt på kjøpet av produktene dine?

Du kan se mer detaljert informasjon om rabatter på produkter på siden Rabatter og kampanjer

Får jeg rabatt på kjøpet av et komplett sett med deler til bilen min?

Ja, når du kjøper et komplett sett med suspensjonsdeler til bilen din, får du 10% rabatt på den totale kostnaden for alle delene som er inkludert i settet. Vær imidlertid oppmerksom på at rabatten kun gis automatisk for sett som allerede er dannet på nettstedet, som har sin egen artikkel og selges som et eget produkt. Hvis settet ikke har sin egen SKU og består av gjenstander som er lagt til separat i handlekurven, krever begrunnelsen for å gi rabatt verifisering, uavhengig av om settet ble dannet av deg selv eller etter råd fra vår konsulent. Når du legger inn en bestilling, angir du i kommentarene at du søker om denne typen rabatt, og etter at du har sjekket, hvis settet virkelig er komplett, vil kostnadene for bestillingen bli beregnet på nytt i henhold til rabatten som er gitt, som lederen definitivt vil informer deg om når du bekrefter bestillingen.

Bestill betaling

Jeg bestilte deler. Hva skal jeg gjøre nå?

I tilfelle riktig bestilling, vil en automatisk bekreftelse av den aksepterte bestillingen bli sendt til e-postadressen din. Etter det må du betale både kostnadene for varene og leveringskostnadene.

Jeg vil endre betalingsmåten, fortell meg hvordan jeg gjør det?

Hvis du vil endre betalingsmåten, eller gjøre andre endringer i en allerede bestilt ordre, kan du skrive til oss med en forespørsel om å gjøre endringer, sørg for å angi ordrenummeret eller legge inn en ny bestilling.

Jeg betalte for bestillingen og leveransen. Når får jeg kjøpet mitt?

Vi sender varene så snart vi mottar bekreftelse fra banken om at du har betalt for varene.

Jeg har ikke mottatt en bekreftelse på at jeg har mottatt bestillingen.

Sørg for å fylle ut e-postadressen din riktig. For å gjøre dette, må du gå inn på nettstedet under navnet ditt og passordet og sjekke riktigheten av å fylle ut spørreskjemaet ditt.

Jeg finner ikke en lenke for å betale for varen.

Hvis du ikke betalte for bestillingen umiddelbart under kassen, finner du lenken til betaling i din personlige konto.

Jeg mottok en ordrebekreftelse, men det angir ikke beløpet som skal betales for levering.

Fraktkostnader beregnes automatisk under kassen. For noen adresser eller store artikler kan det hende at fraktkostnader ikke beregnes umiddelbart, og det vil kreve spesialistassistanse. Etter automatisk bekreftelse av bestillingen, vent til den ansatte kontakter deg og bekreft muligheten for levering etter den spesifiserte metoden og avtale kostnaden med deg. Varene kan bare sendes etter forskuddsbetaling og mottak av penger på vår konto for varene og leveringstjenestene i sin helhet.

Levering av bestilte og betalte varer

Hvordan leveres delene jeg bestilte?

En oppdatert liste vil bli tilbudt under kassen. Vi prøver å optimalisere leveringsmåten for produktene våre til kjøperen når det gjelder leveringstid og kostnad. I dette tilfellet går vi ut fra informasjonen vi har, ikke bare om kostnadene, men også om leveringshastigheten og kvaliteten på arbeidet til hvert transportselskap vi jobber med. Vi prøver å ta hensyn til kundenes ønsker når vi velger et transportselskap, men vi forbeholder oss retten til å endre leveringsmåte for å redusere pengene og tidskostnadene til kundene våre.

Hvordan bestemme leveringsmetoden?

Når du velger en leveringsmetode for bestillingen din, må du fokusere på de transportselskapene fra den foreslåtte listen som leverer varer til byen din. På nettsiden til alle transportselskaper kan du gjøre deg kjent med prislisten eller beregne leveringskostnadene på en kalkulator, hvis tilgjengelig. Når du beregner leveringskostnadene, må du ta hensyn til vekten av forsendelsen, dens volum. Hvis du er tapt med valget, velger du bare varen “Jeg vet ikke, jeg trenger hjelp med valget”.

Garanti og retur

Din del passet ikke til meg / jeg gjorde en feil da jeg bestilte, og jeg vil returnere produktet.

Kontakt kjøpsstedet for retur og utskifting under garantien. Se returretningslinjene som gjelder kjøp i butikkene våre samt nettbutikken. Enhver tilbakelevering av deler til adressen vår er underlagt tidligere avtale.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *